يا أركيديا يا دون أو اللي تعرف أبغي طريقة معكرونة الدجاج بالبشاميل
رجااااااااااااء أخواتي أريد طريقة معكرونة الدجاج بالبشاميل وتكون مضموووووووونة لأني جربت طريقة وكانت مش طيبة وبصراحة نفسي أتقنها
وجزاكم الله خيرا

حبيبتى عملى بحث عليها موجود الوصفات بكثرة عنها وبالصور كمان
اهلا بك

معكرونة بالدجاج و البشاميل

المقادير حسب عيلتك

دجاجة مسلوقة(ببهاراتك المعتادة) و منتفة وسط

معكرونة مسلوقة (انا احط اثناء السلق شوي جوزة الطيب بكل وصفات المعكرونة)

جبن مبشور(استعمل الايمانتال و ممكن الموزاريلا الصفرا او اي جبنة للطبخ انت تفضليها)

البشاميل
حليب و شوي طحين و شوي ملح و بهار (استعمل سبع بهارات)و زبدة او زيت حسب الذوق
طبعا تقلبي الطحين مع البهار بالزبدة او الزيت على النار و تضيفي الملح للحليب و تضيفيهم مع الخفق السريع و المتواصل و تحركيهم حتى يمرقوا و يشتدوا شوي عادي

و بصينية احط طبقة معكرونة و طبقة دجاج و طبقة بشاميل و اخر شي الجبن و ادخلها الفرن
حتى يحمر الوجه(اعملها بهذه البساطة)

ملاحظة

في ناس تقلي بصل و ثوم و تقلب فيهم الدجاج مع بهارات(لطبقة الدجاج)

و في ناس تستعمل معجون الطماطم

بصراحة لقيت انه المعجون اطيب مع معكرونة اللحم بالبشاميل مش الدجاج

و انت ذوقك

و صحتين
يا مليك الحياة انزل عليا..............عزمة منك تبعث الصخرحيا

"لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين"
اهلا بيكى يا ام الملاك انا بصراحة بعملها بكزا طريقة مختلفين كنوع من التنويع والتغيير فأنا حنزلهملك وانتى براحتك تختارى اللى انتى عوزاها وانا تحت امرك لو عندك اى سؤال وتسلم ايديكى مقدما
صينية المكرونة بالفراخ و المشروم
خفيفة وجميلة
فرخة ( كيلو )
كيس مكرونة
نص كوب مشروم
علبة قشطة
بشاميل خفيف
ملح – فلفل – بصلة صغيرة مبشورة
بيضة
الطريقة
نسلق المكرونة ونشطفها و نصفيها من الماء
نغسل الفرخة ونسلقها و بعد السلق نخليها من الجلد والعضم
ونقطعها قطع متوسطة
نضع الزيت على النار وعلية البصلة المبشورةلحد ما تحمر
ثم نضع المشروم على البصلة تقليبة ثم نضع قطع الفراخ
و التوابل ونقلبهم لمدة عشر دقايق تقريبا
نشيلها من على النار ثم نضع عليها علبة القشطة ونقلب كله مع بعضة
هاتى صينية او طبق بايركس نضع فية طبقة من المكرونة وعليها طبقة
من الفراخ وعليها معلقتين بشاميل ثم طبقة مكرونة وعليها طبقة فراخ
وعليها معلقتين من البشاميل ثم الطبقة الاخيرة من المكرونة
نضع البشاميل على وش الصينية ثم البيضة المضروبة
ندخلها فلرن متوسط الحرارة لحد ما تحمر
و بالهنا والشفا







الساعة الآن 05:11 .