مرحبا ايها الطباخات
مين تعرف الأرضي شوكي
وماهي طريقة طبخه ؟؟
وشكــــــــــــ ـــــــــــراًً

انا طبعا اعرفه وامووووت فيه لانى اشتهى طعمة وكمان قيمته الغذائية عالية جدا وممكن تشترية طازج وفى الحالة دى بتنظفيه من الاوراق الخضراء كلها وبعدين تنظفى القرص الداخلى من الشوك الابيض بحرص بحيث تحصلى على ما يشبه الطبق الصغير وتنقعيه فى ماء بليمون حتى لا يسود لونه وده بسبب نسبة الحديد الكبيرة اللى متوفره فيه ، وممكن ترتاحى من القصة دى وتشتريه مجمد ومنظف جاهز ولكن الطعم الطازج افضل
الطريقة يا سيتى لو كان طازج بتسلقية ولو مجمد لا يسلق وتكونى مجهزة لحم مفروم معصج بالبصل ومتبل بالملح والفلفل وتطعى فى كل واحده منهم قيلا من اللحم المعصج وترصيهم فى صينية ويصب عليهم عصير الطماطم المتبل بالملح والفلفل وتدخل الفرن حتى النضج ويقدم مع الارز الابيض والسلطة وبالهنا والشفا
بسم الله الرحمن الرحيم

اعتقد ان الارض الشوكي هو الخرشوف

المقادير

سلق الخرشوف

6 حبات الخرشوف او حسب عدد الاسرة + عصير ليمونة + ماء للسلق

الصلصة

1/2 كيلو لحم مفروم نيء+ بصلة كبيرة + عدد 4 طماطم بدون قشر +1م/ك صلصة طماطم +عدد 1 مكعب مرقة + 1م/ك بهارات ( حسب الرغبة ) + 1/2 م/ص جنزبيل( حسب الرغبة )

الباشمل

3م/ك دقيق + كيلو لبن حليب ( او حسب الحاجة ) + بيضة + ملح + فلفل ابيض + رشة جوزة الطيب + جبن مودزريلا

الطريقة

اولا" نحضر الخرشوف و نشيل اوراقه ثم ننظفه من الداخل بالملعقة و ينظف من الخارج بالسكينة تم يوضع في ماء بارد معصور عليه ليمونة و يوضع علي النار للسلق 1/2 سليق ( لا يكون تام النضج )
ينشل من الماء و يصفي اما نستعمله علي طول او يحفظ في طبق في الفريز لحين الاستعمال
يرص في صنيه مدهونة زيت

الصلصة

طريقتي قليلة الدسم

نحضر حلة نضع فيها البصلة مقطعة مكعبات صغيرة و نضع عليها اللحم المفروم و يترك علي نار هادئة حتي تنزل مياهه و يشوح في الدهن اللي بينزل منه ثم نضيف له مكعب المرقة( انا بكتفي بالملح الموجود لاني لا احب الاكثار في الملح ) و عصير الطماطم و يترك حتي يتسبك في الاخر نضيف صلصة الطماطم و البهارات

نحشي الخرشوف باللحم المفروم


الباشمل

طريقتي قليلة الدسم

نحضر طبق غويط نضع فيه مقدار الدقيق و البيضة ( بعض الطرق توضع البيضة في الخر لكني افضل ان تنضج ) و 1/2 كيلو لبن و يقلب بالمضرب السلك و يصفي
يوضع علي النار و يقلب لحين الحصول علي قوام متماسك يخفف باللبن لحين الحصول علي القوام المطلوب ثم يترك ليغلي ( لا يكون علي نار عاليه) و نطفي عليه و يضاف اليه الملح و الفلفل الابيض و رشة جوزة الطيب
و يوضع علي الخرشوف و يرش عليه الجبن المودزريلا
(يوضع القليل من اللحم المفروم حوليه و من الباشمل ايضا )

يدخل الفرن حتي يحمر الوجه

و بالهناء و الشفاء
قال تعالى: ( قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ )
[سورة: الزمر - الأية: 53
بسم الله الرحمن الرحيم

معلومة ناقصة

بعد وضع الخرشوف و اللحم المفروم في الصنية نضع عليه 1/2 كوب عصير طماطم و يوضع علي البوتجاز 10ق تقريبا يغلي ثم يضاف عليها الباشميل و الجبن و يدخل الفرن

ناسف للخطأ
قال تعالى: ( قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ )
[سورة: الزمر - الأية: 53
شكرا ًً.............لوزة_لو زة tomader_toema
لكن من وين اشتريه منظف وجاهز؟

فيه حل غير الليمون ؟؟ما ابغى احط ليمون
هل تعلم ان للخرشوف فوائد للقلب ولاذابة الكلسترول......


الساعة الآن 01:11 .