ياجماعة اريد مساعدتكن
انا اطبخ الزغاليل اما مشوية او مقلية او مسلوقة شوي ومحمرة
ولا اطبخ عليها شيء لان زوجي يكره طعمة الزنخة او الزفرة او لا اعرف شوبتسموها انتم المهم اذا عندكم طرق اخرى وما بتظل طعمه او ريحة للزنخة فدلوني عليها وبسرعة لو سمحتم

نعيب زماننا والعيب فينا
وما لزماننا عيب سوانا
يا هلا بيك ام ابراهيم احنا عندنا بمصر مشهورين بحشو الحمام بالرز والفريك( الفريكة)لكن انا احبه اكتر بالارز والطريقة دى بتاعة الغالية *****أمى******:بعد ما تغسلي الحمام حلو افصلى الجلد من الصدر والرقبة جيدا مع نزع اى فواصل موجودة بس ببطء وحرص حتى لا تقطعيها وانقعيه فى الملح والخل حوالى ساعتين ولا تخافي عليه بيطلع زين وما له زنخة نهائى.......(زين) بعدين تكونى ناقعة كمية من الارز المصرى ذو الحبة الصغيرة لان فى البسمتى مش بيكون حلو (يعنى بالنظركمية تقريبية علىعدد الحمام) وبتقطعى كمية من البصل (يعنى لكل كوب ارز بصلة متوسطة) وتتبل بالملح والفلفل الاسودفقطوالزبد وتقطع كبد الحمام مع الارز على حسب الرغبة ويحشى الحمام من بين الجلد والصدر ومن البطن من دون ما يملا كتير ثم توضع القناصة فى الاخرلتسد الفتحة وندخل الارجل فى.......ويسلق الحمام على نار هادئة ويحمر فى الزبد او السمن...............وه يأ بس ما تنسيش تدعى لى وعلى فكرة اتبعى التعليمات وان شاء الله ما بتخيب وأنا ما بعرف كيف طريقة الفريك اذا بتريديها ادور عليها واكتبها لك ان شاء الله...


الساعة الآن 05:15 .