حبيباتي الغاليات أطلب منكم طلب ..
عندي عزيمة يوم الجمعة غدا وأبو عيالي الله يخليه لنا يبيني أسوي أصناف من السمك وأنا بصراحة هذا المجال الوحيد اللي ما أعرف فيه إلا قلي السمك هو اللي يضبط معي فياليت اللي عندها وصفات جميله تتحفني بها الله يعطيكم ألف عافية ؟؟

السلام عليكم اختي .. عزيزتي انا دايما بعمل هذه الطريقة وحازت على إعجاب الاهل.. الكويس فيها انها تقلى..

4 شرائح سمك فيليه - ثلث كوب بقسماط - 1 ملعقة صغيرة قشر ليمون مبشور-ملح وفلفل اسود وبقية البهارات حسب الرغبة- بياض بيضة يخفق بحذر..

الطريقة:
في وعاء نمزج البقسماط+ قشر الليمون+ الملح+ الفلفل ونخلط جيدا.
بنكون مبهرين السمك مسبقا ..
بنغمس السمك في بياض البيض ونسمح لأي زوائد بالانزول في الصحن.
نغمس السمك في البقسماط..
يقلى على نار متوسطة حتى يصبح لونه ذهبي..

جربيها وإن شاء الله حتدعيلي (بالزوج الصالح) عشان اتفنن له!!!

ينقل لأطباق حواء..

¸.

( `•.¸
`•.¸ )
¸.•
(`'•.¸(` '•. ¸ * ¸.•'´)¸.•'´)
«´¨`.¸.*..*المسافر *..*.¸.´¨`»
«´¨`.¸.* *. ¸.´¨`»
(¸. •'´(¸.•'´ * `'•.¸)`'•.¸ )
.•´ `•.¸
`•.¸ )
¸.

السلام عليكم
خذى حبيبتى هذه الطريقة لذيذة وراح تعجبكم

طاجن الصبيط
المقادير
بصل مبشور
ملح,فلفل
طماطم مقطعة
كرفس مقطع
بقدونس مقطع
ذيت ذرة قليل
كمون
ثوم حلقات
فلفل رومى
فلفل حراق
الطريقة تشوحى البصل والفلفل كويس فى الزيت ثم الطماطم تأخذ غلوتين عليهم ثم لصبيط وباقى المقادير..ماعدا الكرفس والبقدونس تضيفيهم قرب الغلق عليه غلوتين بعد ما تحطيهم وتغلقى .

أما الصبيط المقلى
تقطعى الصبيط بسمك أكبر قليلا من أصابع البطاطس المقلية وتغطسيه فى ملح وفلفل وعصير ليمون وكمون وثوم ويترك ساعة ثم يقلب فى الدقيق ثم يقدح الزيت ويقلى أول ما يكون بمبى تشليه عشان لما بينشف بيكون مجلد وطعمه مش حلو والنار لا تعليها عشان يستوى براحته
ملحوظة
(بالنسبة لى بحب أشطف أى حاجة فيها زفارة بالليمون).
أختك هبهوبة
ممكن كمان تشوي السمك فى الفرن

تجيبى السمك وتحطى عليها ( فلفل اخضر حار مقطع+ بقدونس مفروم+ كزبرة خضراء مفرومة+ تومة ضرسين+ كمون وملح وليمون )

وتحشيى السمكة فيهم وتدخليها الفرن ساعة ونص تقريبا على نار هادية

بعد ما تكونى حاطتهم بالقصدير


وصحتين

وسوي جنبها سلطة الطحينية : طحينية وملح وليمون وشبت مفروم


ورز ابيض وصحتين
اللهم صل على محمد


الساعة الآن 01:29 .