السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ...

اذا سمحتو حبيت اعرف طريقة عمل صينيه البطاطس بالفرن على الطريقة المصرية بدون لحم لاني اتخبل كل ما اسمع في مسلسل ( عملت لك صنية بطاطس من اللي بتحبها ومن متى خاطري فيه

فاللي اتعرف لا تبخل على الله يجزيها خير
27-03-1427 هـ, 04:26 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
هاى دى اول مرة اشارك فى المنتدى ويارب الطريقة تعجبك
الطريقة كلاتى
تجيبى اى كمية بطاطس انتى عيزاها وتقطعيها حلقات مش رفيعة
وتقطعى حلقات بصل بنفس سماكة البطاطس تقريبا وكمية البصل تكون كتير مش قليلة
وتقطعى حلقات من الثوم كمان الكمية زى ما تحبى
وبعدين تحطى البصل و الثوم والبطاطس وعليهم ملح وفلفل اسود وقطعة زبدة كبيرة فى الصينية بتاعة الفرن وتدعكى الحاجات دى كلها فى بعض كويس قوى
وبعدين تحطى الماية اللى مدوبة فيها الصلصة على البطاطس وتاخدبها على النار الاولا لحد ما تغلى كويس وانتى مغطية الصينية طبعا وبعد ما تغلى افتحى الفرن وشيلى الغطا ودخليها الفرن لحد ما تستوى و بلهنا والشفا
28-03-1427 هـ, 12:36 صباحاً
 
مرحبا اختي
انا نص مصريه ينفع هههههههههه
قشري البطاط 3 حبات وسط وقصيه حلقات مدوره نص سم تقريبا او اكثر نتفه
حطي زيت تقريبا ربع كوب ومعاه ملعقة كبيره سمن وخمري البطاط من الناحيتين تحمير خفيف يدوب يصير ملطوش ذهبي

خففي الزيت اللي باقي لو كان كثير وحطي شرايح بصل 3حبات وسط جوانح وحمريه لما يصير ذهبي حطي حبة طماطم شرايح رفيعه وفصين ثوم مفرومين ومكعب ماجي ورشة كزبره ناشفه وكمون وفلفل اسود وملح وممكن شطه حمرا لو تحبينها
قلبيها لحد ما تحسي انها تسبكت اضيفي صلصة طماط تقريبا ملعقتين وكوب ماء حار وعصره ليمون
وقلبي الصلصه لحد ما تغلي وشيليها
اضيفيها على الطاط المقلي في بايركس فرن مفرود وقلبيه مع بعض بخفه عشان يتشرب البطاط
دخليها الفرن مكشوفه الى ان تتشرب وتتحمر من فوق
وتقدم مع الرز او الخبز وبالعافيه
28-03-1427 هـ, 12:39 صباحاً
 

ينقل لأطباق حواء

¸.

( `•.¸
`•.¸ )
¸.•
(`'•.¸(` '•. ¸ * ¸.•'´)¸.•'´)
«´¨`.¸.*..*المسافرة*..*.¸.´¨`»
«´¨`.¸.* *. ¸.´¨`»
(¸. •'´(¸.•'´ * `'•.¸)`'•.¸ )
.•´ `•.¸
`•.¸ )
¸.
28-03-1427 هـ, 01:22 صباحاً
 
ممكن تشوفى الرابط دة بالصور
http://forum.hawaaworld.com/showthre...07#post5399807
28-03-1427 هـ, 01:55 صباحاً
 


الساعة الآن 12:10 .