السلام عليكم اخواتي
انا ذقت طعميه (فلافل ) من اخت مصريه و طعمها وريحتها الى الان وهيه في دماغي
والله انها طعمه بشكل ما عمري ذقت مثلها ابداااا
و الله كنا نستخسر فيها الخبزه وناكلها لوحدها بس ايش اقولوكم والله خطييييره
حتى كانت تخليها برا لمدة يومين وما اتغيرت والله
والبت ريحته كلها تهوس
طبقت طرق كتيييره وما طلعت مثلها لانها للاسف نقلت و ما نعرف عنها شيء الله يذكرها بالخير
اللي اتذكره انها بالفول و كمان خضرا
اهاه لو احصل طريقة الطعميه المصريه
و جزاكن الله خير
15-04-1427 هـ, 01:04 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
الطعمية(فلافل)

نص كيلو فول (مدشوش)
بصلة متوسطة مقطعة
معلقة صغيرة ثوم
نص كوب كزبرة خضراء
1/2 كوب شبت
½ كوب كرات
1 معلقة صغيرة كزبرة ناشفة
½ معلقة صغيرة بيكربونات صودا
معلقة صغيرة ماء
ملح- شطة
ربع معلقةكمون مطحون
سمسم للتزيين
زيت للقلي
الطريقة:
يغسل الفول وينقع لمدة 12 ساعة مع تغيير الماء كل ساعتين
يشطف الفول جيداً ويصفى من الماء
تخلط الخضروات مع الفول.ثم تفرم سواء بمفرمة اللحم او الكبة
مرتين لحد ما ينعموا خالص
نذوب بيكربونات الصودا في الماء وتضاف إلى العجينة ثم نضع الملح
والشطة و الكزبرة و الكمون وتقلب جيدا
يوضع الزيت في مقلاة على نار متوسطة.
نعمل عجينة الطعمية أقراص صغيرة بمعلقتين او بالة الطعمية
المخصوصة ونحط وش الطعمياية فى السمسم وتقلى في الزيت
لحد ما تستوى وتنشف وبالهنا والشفا
ملحوظة
اذا كنتى حتشيليها فى كيس نايلون فى الفريزر ومش حتحمريها
يبقى ماتحطيلهاش البيكربونات
(يعنى تحطيها وقت ماتكونى حتحمريها بس )
وبالهنا والشفا
ان شاءالله تعجبك وبالف هنا وشفا عليكم يارب
15-04-1427 هـ, 03:33 صباحاً
 
على فكرة يا ست الكل دة شكل الفول المجروش
15-04-1427 هـ, 03:37 صباحاً
 
ألف ألف شكر يا حبيبتي على سرعة الرد
جعله الله في موازين حسناتك
الله يبارك فيك ويبارك لك في دينياك واخرتك
وجزاء الله خير الجزاء
15-04-1427 هـ, 03:59 صباحاً
 


الساعة الآن 04:45 .