السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

بقالى يومين نفسى فى الدقوس وورق العنب بالزيت

قلت خلاص مفيش غير اخواتى فى المنتدى هما اللى هيساعدونى باذن الله

والف شكر ليكم مقدما ياغاليين
حتى انا زيك ابي طريقة الدقوس .. للاسف السلطه ماعرفها
السلاااااااام عليكم
اللي اعرفه عن الدقوس انه تطحنين في المطحنة اليدويه الطماطم مع كم حبه فلفل اخضر حار وقليل كسبره
و سلااااااااااااااام
لا إله إلا أنت سبحانك إني كنت من الظالمين..
متفائلة إلى الأبد....
صح بس لمن تخلصين حطي عليها عصرة ليمونه وشويه ملح
بصي يا قمر انا مرة اختها من اخت هنا بس للاسف مش فاكره اسمها

طريقتــها:
طماطم + بصل + ثوم + فليفلة خضراء .. وتضعينهم بعد غسلهم وتقطيعهم في الخلاط ..
ومن ثم تاخذين زيت وتضعينه في قدرالدقوس وتضعينه في النار .. ثم تاخذين بصل مقطع صغير جدا + ثوم مدقوق + فليفلة خضراء صغيرة جدا .. وتضعينهم في الزيت وتقلبينهم جيدا وتضعين فلفل أسود + كزبرة مطحونه + كمون مطحون .. وتستمرين في التقليب لمدة خمس إلى سبع دقائق .. ثم تضعين الطماط ( الذي خلطتيه مع البصل والثوم والفلفلة الخضراء ) في القدر .. وتقلبينهم .. ثم توطين النار على القدر .. ثم تضعين ملعقتين كبيرتين صلصة ( معجون طماط ) + كزبرة طازجة مقطعه ..
وطبعا احفظيها في برطمان .. في الثلاجه ..


الساعة الآن 08:50 .