don & أم عمورة العسل (أنتظركم)

السلام عليكم عزيزاتي...

وينكم.. أنتظر منكم طرق الكابوريا (قباقيب).. قلتوا لي عندكم الطرق..

اقتباس مشاركة  (don)
السلام عليكم والله انا مش فاهمة يعنى اية قباقيب اصل عندنا القباقيب دى زى الشبشب بس خشب وكانوا بيلبسوة فى رجلهم عشان كدة استغربت قلت قباقيب اية دى اللى حيسلقوها ؟؟؟؟؟؟ لكن لما شفت الصورة بيتهيئلى انها الكابوريا ؟؟؟؟؟؟؟؟ صح ولا غلط؟؟؟؟؟؟ اذا كانت هى الكابوريا حكتبلك طريقتها دى بتتعمل وطعمها فى منتهى الجمال هى اى نعم مبيطلعش منها لحم الا حتة صغيرة بس جميلة جدا وبعدين مش لازم انها بتكون صاحية ؟؟؟؟؟؟ فعلشان كدة بس بسئل هى الكابوريا ؟ولا اية القباقيب دى؟؟
اقتباس مشاركة  (أم عمورة العسل)
اسم غريب قباقب انا عشت في السعوديه كتيرعمري ما سمعت منهم حكاية القباقب دي وكل برامج الطبخ بتقول كابوريا المهم لو هي الكابوريا قولي عشان فيه طرق حلوة كتير ليها ربنا معاكي.
والسموحة
هى طلعت الكابوريا ؟؟؟ طب كويس ومنكم نستفيد ربنا يخليكم طيب انا كتبتلك دول دلوقتى وحطلعلك باقى الوصفات من الملفات عندى من عنيا

الكابوريا
المقادير:
كابوريا بالكمية اللى انتى عوزاها +ملح – فلفل – كمون +بصلة كبيرة او 2 بصلة متوسطة
الطريقة
نضع الكابوريا فى حلة كبيرة و نضع عليها الملح و الفلفل و الكمون ، نقشر البصل و نقطعه شرائح تخينة و نحطة فى الحلة على الكابوريا، نخلط كلة ببعض كويس ، نولع النار متوسطة و تنطئى الحلة لفوق كل شوية ، حتلاقى الكابوريا لونها اتغير و بقيت برتقالى مزهزة، وحتلاقى الكابوريا نزلت مايتها و حتستوى فيها ، و برضة تفضلى تنطئى الحلة لفوق كل شوية لحد ما تستوى و حتبقى اخر تمام، كل السوى حيبقى نص ساعة . ساعة الاربع بالكتير و بالهنا و الشفا

الكابوريا المشوية
المقادير:
كابوريا- ملح – فلفل – عصير ليمونة – شوية زيت
الطريقة
نضع كله على الكابوريا و نطقئها كويس ، نرصص الكابوريا فى صاج ، وندخلها الفرن لحد ما تستوى و بالهنا و الشفا





مشكووووووووووووووووووووووووووووورة الغالية... وتسلم لي عيونج... بإذن الله راح اجرب طريقتج...

على فكرة جربت طريقة الكابوريا مع سفن اب ( الطريقة اخذتها من المنتدى.. وياليتني ما سويت بالسفن آب ) طلع طعمة حالي... يعني الكابوريا طلعت حلى هههههههههههههههههههههههههه

يلا نتعلم كل شي.. يوم تصيب ويوم تخيب

اشكرج مره ثانية حبوبة...

أم حمدان
معلش ياختي السماح انا مشغتش الموضوع غير مرة واحدة واختفى انت عارفة الموقع غني ومتجدد دايما وانا مبدخلش غير بعد الشغل المهم ياغاليه انت بتسلقي الكابوريا مع حبهان وجزرة وشرائح من الليمون وملح وفلفل وفصين توم بعدين تدهن بالزيت ثم تنشفيها في الفرن شوية وفيه ناس تخلي الكابوريا بعد سلقها وتضيفا الى حلقات من البصل المشوح والمذبل قليلا ومعاه شوية توم وحلقات من الفلفل الالوان وتتبل بالملح والفلفل والزعتر الناشف وبهار السمك وممكن تخلط مع وحدات من الجمبر ي المسلوق وتدهن بملعقة صلصة وتدخل الفرن كطاجن وتقدم مع رز السمك والف صحة وعافية والله انا خفت اول ما دخلت ايه فين مين ليه وبالهنا والعافيه ياحبوبة ووالله لو عرفت اي طريقة غير حبعتهالك على طول.
أم عمورة العسل

تسلمين لي يالغالية
ومشكووووووووووووووووووووووورة على هالوصفة


الساعة الآن 03:20 .