الحقونى
اختى محتاجة طريقة البيكاتا

و انا معرفهاشششششش







لا تنسونى من الدعاء ان الله يشفى فلان و يفرج كربى " لا تدعولى كتابة لكن ادعولى بقلوبكم"
و صلى الله و سلم و بارك على سيدنا محمد و على اله و صحبة اجمعين
و لله الحمد
وانا كمان ما بعرفهاااااااااا ااااااااااااااا اااااااش
شوفي حبيبتي انا ماكنت اعرف شو هو البيكاتا بس سويت بحث وهذا اللي طلعلي

البيكاتــــــــ ـــا
كيلو صدور فراخ مقطعه اجزاء
نص كوباية زبده و علبة مشروم مقطع و علبة كريمه لبانى
تلات بصلات كبار مقطعين انصاف دواير وملح وفلفل وليمون
هانتبل الصدور بالملح والفلفل والليمون و سنة قرفه ونسيبها فى التلاجة ساعه
نحط الزبده فى طاسه كبيره عالنار مع معلقة زيت ذرة ونحط الصدور
ونحمرها عالهادى مع التقليب المستمر لغاية اللون الذهبى
نشيل الفراخ ونحط البصل فى نفس الزبده والزيت المتبقى لغاية ما يدبل بس
بعد كده نقلب معاه المشروم المتصفى من ميته للسوا
ننزل الصينية من على النار وندلق الكريمه عالبصل والمشروم
نقلب كويس ونرجعها عالنار تغلى بالراحه لزيادة التخانة
نحط الصدور فى طبق التقديم
وندلق عليها صوص البيكاتا ويجمل بمفروم بقدونس
و بالهنا والشفا


البيكاتا بالشمبنيون (الفطر)

المقادير :

نصف كيلو لحم بيكاتا (ده جزء معين من أجزاء العجل بيكون في عرق التربيانكو- قولي للجزار عاوزة نصف كيلو تربيانكو لو هو مش عارف البيكاتا)

وخليه يقطعها شرايح فيليه ويقطعها بالطول بحيث عرضها عرض الاصبع او اعرض يعني عرضها مثلا 3 سم وسمكها سمك الفيليه العادي

بصلة متوسطة مبشورة

ملعقتين سمنة

ملعقتين دقيق

علبة مشروم (فطر) صغيرة ويكون مقطع جاهز

ملح وفلفل

الطريقة:

1- اغسلي اللحم كويس وصفيها من المياه
2- تبليها بالملح والفلفل
3- هاتي 4 ملاعق سمنة في طاسة تيفال
4- حمري شرائح اللحم بحيث تاخد لون فقط يعني ما تسويهاش ولا تحمريها قوي
5- حمري البصلة المبشورة في ملعقتين سمنة لحد ما تغمق (لون البصلة هو اللي بيحدد لون البيكاتا بعد كده- يعني لو عاوزاها افتح حمري البصلة بلون فاتح)
6- ضيفي لها ملعقتين دقيق وقلبيها جيدا لحد الدقيق ما يفك
7- ضيفي لها اللح
8- ضيفي لها كوبين مياه واتركييها على نار هادية مع التقليب باستمرار علشان ما تلزقش
9- كل ما تحسي ان المياه ابتدت تقل والصوص تقل واللحمة لسة ما استوتش ضيفي نصف كوب مياه او كوب زى ما تحبي
10- لما اللحمة تقرب تستوي ضيفي لها المشروم بعد ما تصفيه
11- قلبيه مع اللحم كويس وخليه ياخد غلوتين
12- خلي شوية صوص في اللحمة يعني نصف الصينية مثلا علشان بنقدمها مع أرز أبيض
بجد و الله انا حاسة انى مع اهلى

جزاكم الله كل خير



لا تنسونى من الدعاء ان الله يشفى فلان و يفرج كربى " لا تدعولى كتابة لكن ادعولى بقلوبكم"
و صلى الله و سلم و بارك على سيدنا محمد و على اله و صحبة اجمعين
و لله الحمد


الساعة الآن 05:03 .