مراحب بنات

بس حبيت أسألكم عن شي

أمس رحت السوبر ماركت ولقيت قاروره فيها شي زي العسل الأسود ومعاها سمسم واسمها

((مفتقه)) إيش هي هذي وإيش إستعمالاتها

رجااااااااااااا ااااااااااء لا تطنشوني

[\الدنيا ساعه ......
فاجعلها طاعه ......
النفس طماعه ........
فعلمها القناعه .........
اختي سندريلا احنا ايضا في الجزائر عندنا نفس الشيء ويجيبونها من السعودية

وهذا دواء ياخذه المريض مثلا

اللي يتبع الرقية الشرعية يوصف له اللامام هذا العسل اي مفتقة

لعلاج الصرع السحر والامراض النفسية وغيرها

طبعا يرقى على هذا العسل

هذا اللي عندي

سلام
عزيزتي سندريلا هذة نوع من انواع الحلي المصري الاصيل ( المفتقة) وهو حلي قديم جدا جدا ومازال يستخدم الي الان بالطبع وهو نافع جدا للنحيفات يعني لو واحدة نحيفة تاكل منة مشاء الله عليها تصبح مربربة ومتختخة هاهاهاهاهاهااها ها نظرا لما به من سعريات حرارية كبيرة جدا تتمثل في العسل و الدقيق والزيت و السمسم

انا عندي طريقتة لو تحبي تعرفيها اقولك عليها
عزيزتي سندريلاالمفتقة الي سالتي عليها الطبق دة زي ما قلت مصري اصيل جدا جدا
الطبق دة بقي تنسوا معاه الرجيم خالص بس عن حق مفيد جدا في ايام الشتاء لانة يدفي جدا
وكمان يفيد النحيفات لانة يسمنهم ويربربهم ويتخنهم
طبعا عملتهوجربتة بس طلع روعة بس للامانة طريقه ماما واختي


الحلبة المعقودة او الحلبة بالعسل او المفتقة

المقادير :
-------
كيلو عسل اسود
نصف كوب حلبة مطحونة ( بودرة )
2 ملعقتي دقيق
كوب صغير زيت ذرة او اي زيت اخر ماعدا زيت الزيتون( يعني زيت الزيتون لا زيت الذرة اه)
نصف كوب سمسم
كوب او اكثر حسب الرغبة سوداني


الطريقة :
-------

1--ضعي العسل في اناء علي النار حتي يسخن لاتتركية يغلي بمجرد ان تري الفقاقيع اغلقي النار
2-- احضري الحلبة المطحونة ورشيها علي العسل وقلبيهم جدا ليمتزجوا واشعلي النار مرة اخري
وبمجرد ظهور الفقاقيع اغلقي النار
3-- في اناء اخر ضعي الزيت وضعي علية الدقيق ليصبح لونة اشقر فاتح ثم ضعي السمسم
والسوداني ليشقر لونهم ايضا لا تحمريهم كثيرا في الزيت
4-- ضعي خليط الزيت والدقيق و السمسم و السوداني علي مزيج العسل و امزجيهم جيدا جدا
و اتركي الحلبة المعقودة لتبرد
5-- صبي الحلبة في برطمانات زجاجية

ملحوظات هامة :
----------
1-- قوام الحلبة يكون غليظ نوعا ما
2-- لا تتركي العسل يغلي علي النار كثيرا لان ذلك سوف يغلظ من قوام الحلبة جدا ويجعلها
قاسية ويحول طعمها لطعم به مرارة
3-- في حالة اصبح قوام الحلبة قاسي جدا يمكن اضافة كمية من العسل ولكن بعد تسخين العسل
علي النار
4-- تاكل سندويتشات او للتغميس
5-- بتدفي وتسمن وطعمها حكاية تانية خالص
6 --ومحدش يلومني ولا يعتب عليا ( لو سمنتوا انا مش مسؤلة) هاهاهااهاهاهاها

بالهنا والشفاء
مشكورة حبيبتى

والله انا من زمان اسئل عنها فى قسم التغذيه لانى نحيفه وسمعت انها تسمن

لكن محدش حاسس فينى شكل الربع ( دببه )

مشكورة اختى على الطريقه بس اخاف ماتنجح معى ماحصلها جاهزة عندنا

تحياتى لكى
الـيـك اخــي
يا من حوتني ذراعيك ايام الصبا
يامن مسحت دمعتي المتساقطه عبر المدى
يا من حملتني ذراعيك لألامس سحائب السما
يامن اسكنتك قلبي فبات اسمه منقوشا فيه وسيظل هكذا دائما وابدا
يامن حكم القدر علينا واجبرنا على الفراق
اهديك كل دمعاتي وخالص دعواتي وصلواتي
علها تزيد في رقيك درجات ودرجات في جنات العلا


الساعة الآن 11:27 .