اخواتي ...........المصريات


اتمنى...........انكم............تخبروني ........عن طريقة عمل (الرز المعمر) في الفرن


على الطريقة المصرية........... الاصلية............. والحديثة بعد


**** يخليكم.............في اسرع وقت ممكن واكون شاكرة جدا
اللهم اغفر لأبي وارحمه واجعل قبره روضة من رياض الجنه وعوضني عن فقده كل خير واجمعني به في جنة الفردوس
عزيزتي جدوي انا مش شاطرة قوي فية بس حقولك علي طريقة قالت لي عليها صديقتي ويعني بتطلع حلوة معي بس اكيد من اهل الخبرة افضل بكتير علي العموم الطريقة

كوب ارز + نصف كوب زبد + ملعقة ص ملح يعني حسب تذوقك للملح + نصف علبة قشطة +لبن(حليب) مغلي حسب الحاجة مبدئيا كوب لان انواع الارز بتختلف في احتياجها للماء

1-- يغسل الارز ويوضع في طاجن او صينية تنفع للفرن طبعا ويسكب علية الزبد السائح و الملح ويقلب جيدا ليتشرب الارز الزبد
2-- يساوي سطح الارز ويوضع علية البن المغلي ولكن لا تسكبي البن مرة واحدة ولكن اسكبية بالمغرفة او الملعقة الكبيرة قليلا قليلا
3-- ضعية في الفرن وكل فترة افتحي علية وزيدي لة لبن مغلي كلما شرب البن الي ان ينضج ويجف اللبن وقبل ما تطلعية من الفرن بقليل ضعي علبة القشطة علية وساويها بالملعقة حتي تحصلي علي وجة محمر مقرمش

و بالهنا و الشفا ارجو اني اكون افدتك ولو الاخوات عندهم طريقة افضل ياريت يفيدونا بيها وكل عام وانتي بخير
وانتي بالف خير وخير............مشكورة ياالغالية

تسلمين...............lolita2

****............. لايحرمني منج ..........تسلم الايادي

وعيدك مبارك ............

لك مني................. ارق التحيات
اللهم اغفر لأبي وارحمه واجعل قبره روضة من رياض الجنه وعوضني عن فقده كل خير واجمعني به في جنة الفردوس
السلام عليكم
والله في كذا طريقة للرز المعمر في مصر كل واحد على حسب ما تعود
لكن انا بعمله زى ما كانت امى الله يعطيها العافيه بتعمله وكان بيطلع ررررروعه
وهى تقريبا نفس مقادير الغاليه lolita مع اختلاف بسيط فى المقادير والطريقه
نفس المقادير بس ملعقتين كبار زبده و ملعقتين كبار قشطه وحوالى 2 الا ربع لبن
والطريقه 1-يغسل الارز و ينقع في ماء ساخن من3-4 ساعات
2-يصفى الارز ويوضع في صينيه وعليه كل المقادير والملح طبعا
3-يدخل الفرن في درجة حراره 350 ف ويترك حتى يتشرب اللبن وينضج
ويحمر وجهه
وبالف هنا وعافيه
و عيد مبارك


الساعة الآن 04:32 .