اخواتى الحبيبات

كل سنه وانتم طيبيين واحبكم جميعا فى الله



باقه ورد لكم فى عيد الاضحى اعاده الله عليكم بافضل حال





وعساكم من عواده


اتمنى ملفى الجديد عن الاكل الايطالى يلقى استحسانكم والله الله بالدعاء يا بنات



هنبدا طبعا بالبيتزا "بما انه طليانى"


البيتزا "المقدار لفردين"



200 جرام دقيق - 1 ملعقه زيت زيتون - 20 جرام خميره جافه - 150 مل لبن سائل - ملح

1 - اول شيئ نسخن الفرن قبل العمل على درجه 200 درجه مئويه

2- نضع الدقيق فى طبق وندفى اللبن ونضع عليه الخميره بعد ما تفور نصب اللبن على الدقيق

3- نضيف الملح والزيت





نعجن المحتويات كلها حتى نحصل على عجينه سميكه نعمل على السطح علامه زائد "كما فى الصوره" نغطيها بفوطه وتترك مده ساعه


بعد ما تصبح العجينه جاهزه تقطع على شكل قلوب كما فى الصوره





على النار نسخن زيت زيتون ونضيف عليه فص ثوم و يترك حتى يحمر ضيفى الطماطم عليه وقطعه سكر واتركيه على النار حتى يتسبك ويبقى لونه متل الصوره "حوالى 5 دقائق"



بعد تجهيز الصوص ادهنيه على القلوب قطعى بعض الفلفل الاصفر وضعيه ممكن كمان تحطى زيتون اسود وبعض من الانشوجه


اخبزيه لمده 15 دقيقه لغايه العجينه ما تصبح ناضجه "فى منتصف الفرن"

وقدميه زى الصوره



وبالف هنا وشفا مقدمااااااااااااااااااااااااااااا
لاتنكسر .. ماأحد ٍ مثل قلبي خسر .. لاينثوي عزمك وحيـــل الله قوي ..قاااادر يفرجها بعد ضيق وعسر
اللهم لك الحمد كما ينبغى لجلال وجهك وعظيم سلطانك


فطيره السبانخ الشهيه جدااااا


مقادير العجينه:

150 جرام دقيق - 1 او 2 بيضه - 50 جرام زبد - 2 ملعقه زيت زيتون - ملح

مقادير الحشو:

400 جرام سبانخ مسلوقه ومعصوره جيدااا - 250 جرام جبنه ريكوتا او موتزريلا - 15 جرام زبده - 30 جرام جبنه بارميزيان او اى جبنه مبشوره عندك بالبيت - ملح

اعجنى الدقيق بكل الخليط السابق للعجينه وخلى بالك انك تضيفى البيضه الاخيره فى حاله ان الدقيق يحتاج لها اعجنى حتى تحصلى على عجينه ملسااااء كما فى الصوره



على سطح مغطى بالدقيق افردى العجينه لسماكه نصف سم وغطى بيها سطح طبق تارت

السبانخ بعد سلقها وعصرها هتكون بالشكل ده



فى حله ضعيها ضيفى لها الزبده والملح واطبخيها لمده 5 دقائق
فى طبق ضعى السبانخ وضعى عليها الجبنه الريكوتا والبارميزيان والبيضه اخلطى الكل جيدا ولو بتحبى مذاق الزيت زيتون فى الاكل ضيفى ملعقه كبيره من زيت الزيتون فى المرحله دى



ضعى الحشو على العجينه وساويه كويس رشى بعض من الجبنه البارميزيان على الوجه "انا رشيت جبنه ركفور وكانت روعه"



دخليها الفرن تتخبز من 30 الى 40 دقيقه



وبالهنااااااااااااااااااااااااا
لاتنكسر .. ماأحد ٍ مثل قلبي خسر .. لاينثوي عزمك وحيـــل الله قوي ..قاااادر يفرجها بعد ضيق وعسر
اللهم لك الحمد كما ينبغى لجلال وجهك وعظيم سلطانك
تسلمين اموت بالأكل الايطالي الله يعطيج العافيه


الساعة الآن 08:04 .