em mohamed

em mohamed @em_mohamed

عضوة شرف في عالم حواء

دجاج بالكارى والخضار على طريقتى

أطباق رئيسية





عندى طريقتين معتمدتهم من زمان لعمل طاجين الدجاج بالخضار والكارى

المقادير
نصف دجاجه مسلوقه أو صدور دجاج أو دجاجه مخليه من العظام ومقطعه قطع صغيره
بصل وثوم مفروم ناعم
كوب عصير طماطم وممكن تقطيع الطماطم مكعبات صغيره
خضروات (بطاطس ,جزر ,فلفل رومى احمر واخضر واصفر ,بازلاء,مشروم )كلها مقطعه مربعات
ملح وفلقل وبهارات مشكله على ذوقك
زيتون
جبنه مبشوره
ماجى أو مرقة دجاج

التحضير
الطريقه الاولى
اول شيئ أغلى الدجاج فى حله وحطى بصل وطماطم واعواد قرفه وقرنفل وحبهان بالماء علشان الزفار



حطى اشوى زبده أو زيت لو ما تحبى الزبده فى الحله واضيفى البصل والثوم حتى يتغير لونهم


اضيفى البطاطا والبازيلا والجزر والمشروم


اضيفى عصير الطماطم و ملعقه من معجون الطماطم

اضيفى توابلك والملح وربع ملعقه كارى وحطى كوب من المرق ممكن اكثر



وخليها اشوى بعدها فتتى الدجاج المسلوق واضيفيه



لما تستوى الخضار اضيفى الزيتون واسكبيها فى صحن بايركس
وحطي جبنه مبشوره على الوجه وضعيها بالفرن


يتبع
10
2K

يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.

تسجيل دخول

em mohamed
em mohamed




الطريقه الثانيه تختلف اشوى عن الاولى

هنا ما تسلقى الدجاج استخدميه مثل ما هو بس قطعيه قطع صغيره
وبعد ما تحمرى البصل والثوم ضيفى الدجاج والخضروات والتوابل والكارى بهالشكل







وبعد ما تستوى اسكبيها فى صينية الفرن وحطيها بالفرن بعد ما ترشى الجبنه على الوجه واتركيها حتى تتحمر


هذا شكلها بعد ما تستوى


قدميها مع الرز الابيض اللى عملتيه على مرقة الدجاج

وكمان صوره



وبالعافيه
***ماكنتوش***
***ماكنتوش***
تسلم ايدينك شكله يهبل
شذوو
شذوو
روووعه وسهل مرره .
تسلم يدك.
ام السنافر4
ام السنافر4
الله يعطيك العافيه شكلها اممممممممممممم
بنت حواءو ادم
بنت حواءو ادم
تسلم يدك حببيبتي.شكلها يشهي