em mohamed @em_mohamed
عضوة شرف في عالم حواء
دجاج بالكارى والخضار على طريقتى
عندى طريقتين معتمدتهم من زمان لعمل طاجين الدجاج بالخضار والكارى
المقادير
نصف دجاجه مسلوقه أو صدور دجاج أو دجاجه مخليه من العظام ومقطعه قطع صغيره
بصل وثوم مفروم ناعم
كوب عصير طماطم وممكن تقطيع الطماطم مكعبات صغيره
خضروات (بطاطس ,جزر ,فلفل رومى احمر واخضر واصفر ,بازلاء,مشروم )كلها مقطعه مربعات
ملح وفلقل وبهارات مشكله على ذوقك
زيتون
جبنه مبشوره
ماجى أو مرقة دجاج
التحضير
الطريقه الاولى
اول شيئ أغلى الدجاج فى حله وحطى بصل وطماطم واعواد قرفه وقرنفل وحبهان بالماء علشان الزفار
حطى اشوى زبده أو زيت لو ما تحبى الزبده فى الحله واضيفى البصل والثوم حتى يتغير لونهم
اضيفى البطاطا والبازيلا والجزر والمشروم
اضيفى عصير الطماطم و ملعقه من معجون الطماطم
اضيفى توابلك والملح وربع ملعقه كارى وحطى كوب من المرق ممكن اكثر
وخليها اشوى بعدها فتتى الدجاج المسلوق واضيفيه
لما تستوى الخضار اضيفى الزيتون واسكبيها فى صحن بايركس
وحطي جبنه مبشوره على الوجه وضعيها بالفرن
يتبع
10
2K
يلزم عليك تسجيل الدخول أولًا لكتابة تعليق.
الصفحة الأخيرة
الطريقه الثانيه تختلف اشوى عن الاولى
هنا ما تسلقى الدجاج استخدميه مثل ما هو بس قطعيه قطع صغيره
وبعد ما تحمرى البصل والثوم ضيفى الدجاج والخضروات والتوابل والكارى بهالشكل
وبعد ما تستوى اسكبيها فى صينية الفرن وحطيها بالفرن بعد ما ترشى الجبنه على الوجه واتركيها حتى تتحمر
هذا شكلها بعد ما تستوى
قدميها مع الرز الابيض اللى عملتيه على مرقة الدجاج
وكمان صوره
وبالعافيه