السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


هذى اطباق متنوعه ويدخل فيها اللبن

اولا طريقه عمل اللبن

الطريقه التقليديه هى لبن ثوم ملح فلفل اسود

طريقتى كتقليديه + ملح اجنموتوا +زنجبيل مطحون

واتركى اللبن اقل شى نصف ساعه حتى يتخمر بثوم شوى

الاطباق


مكرونه ب اللبن

اسلقى كوبين من المكرونه اى شكل تفضلين ماعادا الاسبجتى

مفرومه مطقطقه بطريقتك العاديه بدون بقدونس او اى شى فقط مفرومه وبصل اذا تحبى

حضرى كاسين من اللبن بثوم


الطريقه اضيفى اللبن الى المكرونه واغرفيه فى طبق التقديم وزينيه بلمفرومه

طبق خفيف ولذيذ




اللحوح


المقادير


نصف كاسه دقيق

بيضه

كاسه ونص الى كاستين ماء

ذره ملح

وفى الخلاط تكون كثافته مثل الجاموس الى هو حليب نستله المكثف المحلى


كاسه تقريبا من اللبن بثوم

مفرومه مطقطقه بطريقتك العاديه بدون بقدونس او اى شى فقط مفرومه بدون بصل


الطريقه

جيبى الطوى او الصاج وامسحيه بزيت ثم صبى من خليط اللحوح شوى اعمليه زى البانكيك بس تكون طبقته خفيفه مو متينه

الى ان ينتهى المقدار

تحبى تخليه مدور زى ماهو تحبى تقطعيه مربعات صغيره عشان يسهل اكله شى يرجع لك

اذا حتخليه بكبره حطى طبقه لحوح وصبى لبن وحطى لحوح وصبى لبن الى ان ينتهى عندك اللحوح ثم زينيه بلمفرومه

واذا حتقطعيه اخلطى اللحوح مع اللبن وحطى فى طبق التقديم وزينيه بلمفرومه


على فكره اللحوح فى منه حلو اقلكم على طريقته فى موضوع اخر ان شاء الله


ششبرك


الششبرك معروفه طريقته انا بصراحه مريحه نفسى واشتريه من وحده تعمله وله طريقتين بذكرلكم ام اللبن هنا فقط

مقدار يكفى من اللبن بثوم

بصله صغيره

ملعقه ثوم مطحون

طماطم مقطعه صغيره جدا

ملح فلفل اسود وبهاراتك

كزبره خضراء مفرومه

الطريقه جيبى الششبرك الى عملتيه او الى اشتريتيه وساويه على البخار مثل المنتو

على مايستوى


كشنى البصل واضيفى اليه الثوم ثم الطماطم وبهاراتك حتى تتسبك الخلطه


لمن تستوى الششبرك ضعيه فى صحن التقديم وصبيى عليه اللبن بثوم وقلبيه جيدا

ثم صبى فوقه من خلطه الطماطم المسبكه بدون تقليب

وزينيه بلكزبره الخضراء


اوكى الان نجى للطبق الى احببببببه مووت

رز بى اللبن المقادير

كاسه رز

كاستين لبن وقابل المقدار للزياده

ملح ملح ليمون

الطريقه

اغسلى الرز وانقعيه فى الماء لمده نصف ساعه

صفى الرز وضعى له الماء بنصف كميتك المعهوده للرز الابيض

يعنى لوكنتى تحطى كاسه مويه حطى فقط نصف كاسه ماء

وخلى على النار حتى تقرب المويه تنشف اضيفى اللبن واتركيه على النار مع التقليب حتى لايمسك فى القدر

اضيفى الملح وملح الليمون وقلبى الين يصير الرز شبه الرز السلق هو بيكون اثقل شوى مانبغى حبه الرز تنهبص فيه كثير زى السليق واذا شفتى محتاج زياده لبن زيدى

كليه مع الشطه وحضرى جمبه الدجاج المتبل المقلى او المحمر براحتك

وبلهناء والعافيه

لكم فائق احترامى
مـــســـاء الــــــورد..

تسلم يدينك يالغالية.....

والله يعطيكي العافية....

لكــ مــن مـــــ90ــــــــشــاعــر كل الحب والود..



الله يسلمك ويعافيك

نورتى غاليتى على مرورك وردك
مشكوره ويعطيج العافيه على الجهد الطيب
اقتباس مشاركة  (عيووون دبي)
مشكوره ويعطيج العافيه على الجهد الطيب
[IMG][/IMG]


الساعة الآن 03:25 .