السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
انا اول مره اشارك هنا فالقسم الخاص بالمطبخ
وده لانى فاشله مبعرفش اعمل حاجه وتطلع حلوه
انا فورطه وجوازى قرب
وكنت شاغله نفسى بالمسكات و الشعر والجسم
ونسيت خالص موضوع المطبخ
انا بس عايزه حد يقولى الرز بيتعمل ازاى
سوال تافه صح
انا بعرف بس دايما يا يطلع ناشف او مش حلو
نفسى اخلى شكل الرز فالطبق يتاكل من لوحده كده
شكلى بقا وحش اوى ادام خطيبى
وصل بيه الحال انه بيوصفلى اعمل الرز ازاى
و المكرونه كمان بتطلع معجنه
يابنات ساعدونى بلييييييييييييي ييييييييييييييي ييييز

يابنات ده سؤال تافه محدش عارف يعليا ليه
اهلين اختى .
الرز ناشف ناقصة ماء
والمكرونة معجنة لانك تخليها تطول عالنار .
يعنى الرز اولا انقعية نصف ساعة .وضعى رز بالقدر اضيفى ماء وملح واذا غلى اضيفى الرز والماء خليها تغطى الرز سم .ارفعى حرارة النار بالبداية واذا نشف الماء وطى عالاخر .
وعشان مايطلع ناشف اضيفى زبدة مقدار ملعقة كبيرة بعد مايستوى .
مرضات ربي يا يمه ثم مرضاتك

هذي علومي فديت دعاءك وعلومك

يا جعل ربي يحقق كل دعواتك

الا دعاتك جعل يومي قبل يومك
مرسى خالص ايام الحنين يارب تبقى احسن طباخه والكل يحلف باكلك
حبيبتي الرز لاتزيدي عليه الماء يعني 2سم كافي في كثير من الاحيان

بعدين لازم تضيفي عليه شويا زيت او زبدة اوسمنه على حسب رغبتك حتى يطلع متفكك يعني مو منعجن في بعضه


اماالمكرونة لاتزيد عليها كمية الموية وحطي عليها شوية زيت او زبدة على حسب رغبتك

ثاني لاتخليه على النار طويل لما تنشف موية خليها شويا وقفلي عليها النار وعلى طول على السفرة

لاتتاخري فيها
بنات اللي تطيح عينها على توقيعي تدعي لبنتي بالشفاء العاجل وأن ربي ييسر عمليتها وتقر عيني بسلامتها وبرها وصلاحها


الساعة الآن 07:54 .