صباح الخير يا قمرات

ممكن يا حلوين اللى تعرف طريقة التميس البسكوت او العادي تشرحها او تحط الروابط لو موجودة في المنتدى لانى قريت له كذا طريقة على مواقع تانية بس حاسة ان عجينته تشبه البيتزا شوية

فيا ريت اللى تعرفها تقولها جزاكم الله كل خير
19-02-1428 هـ, 07:24 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
بسم الله الرحمن الرحيم

هذه طريقةاولى:
التميس
المقادير:
5 كاسات دقيق
ملعقة طعام خميرة فوريه
1/2 فنجان شاي سكر
2 ملعقة طعام زيت
ملح حسب الرغبة
2: 3 اكواب ماء

الطريقة :
_ ضعي كل المقادير مع بعضها ..ما عاد الماء ..فبالتدريج ..وتعجن في العجانة ..او باليد
حتى تصبح عجينتها شبيه بعجينة اللقيمات في التماسك.
وتترك لتخمر...
_وافتحي الفرن ..من فوق فقط ..

_وبعدها ..احضري الصينيه ..وحميها ...وخذي قطعة صغيرة من العجين ..وافردي في الصينيه مباشرةمع وضع ثقوب فيه ..وضعي قليل من السمسم..وحبةالبركة..
وضعيه في الفرن الساخن ..وانتبهي له ...حتى يستوي ويصبح مقمر..


طريقة ثانية:
التميس
المقادير:

2 كأس دقيق أبيض
1 ملعقة صغيرة خميرة فورية
1 ملعقة صغيرة سكر
قليل ملح(حسب الرغبة)
ماء دافي للعجن

الطريقة:

تخلط المقادير مع بعض لتكون عجينه متماسكة و تترك الى أن يتضاعف حجمها( ترى نفس عجينة الخبز).
تفرد العجينة و يكون سمكها حسب الرغبة ويفضل أن تكون رقيقة ,خرمي سطح العجينة بالكامل بالشوكة....ادهني السطح بزيت زيتون أو زيت ذرة و يرش بالسمسم و توضع على قصدير لمدة عشرة دقائق ثم توضع في الفرن (يجب أن يكون حار) اتركيها في الرف الوسط في الفرن الى أن تحمر(وخاصة السطح
وبالهناء والعافيه

للامانة منقول
ان شاء الله اكون افدتك.
19-02-1428 هـ, 07:52 صباحاً
 
ahha1234 شكرا يا قمر على الطريقتين اللى احلى من بعض وبالصور كمان الف الف شكر
19-02-1428 هـ, 08:13 صباحاً
 
بنات انا عملت التميس بالطريقة التانية بس حطيت زبدة بدل الزيت ودهنت الوش زبدة كمان وطلع رائع وعجب جوزى جدا ياريت تجربوه
19-02-1428 هـ, 04:34 مساءً
 
ياريت نزلتي صورة للطبق بس يالله مافي مشكلة
20-02-1428 هـ, 02:29 صباحاً
 


الساعة الآن 10:01 .