السلام عليكم
كيف حالكم يابنات مصر ياريت اللي تعرف تطبخ مسقعة تكتبلي الوصفة
للاشارة انا من المغرب
مرحبا .....

بتجيبى الباذنجان وتقشريه وقطعيه حلقات وتنقعيه بماء وملح حتى لايسود وشرائح فلفل اخضر ...
عندك طريقتين للطبخ الاولى انك تقلى الباذنجان والفلفل قلى خفيف وتضعيه على ورق ماص او لو ماتريديه دسم لاتقلى فى الحالتين .... بتجيبى سرفيس الفرن وترصى طبقتان من الباذنجان بعد تصفيته من الماء جيدا والفلفل يعنى شريحتان باذنجان وشريحة فلفل وبعد الطبقتان تضعى كمية اللحم المفروم المعصج عليها ثم طبقة او طبقتان مرة اخرى باذنجان وهذا حسب الكمية اللى عندك ولا تنسى ما تخلى بين الشرائح فراغ يكونو جنب بعض ثم تضعى كوب طماطم معصورة مذوب فيها ملعصة صلصة او كوب صلصة مذوب بالماء حسب ما تحبى متبل بالملح والفلفل يغطى الباذنجان وتضعيه بالفرن حتى تمام السوى اذك كنتى قالية الباذنجان بيستوى بسرعة لو ما قليتيه ممكن 20 دقيقة على نار وسط وحسب الفرن وديرى بالك الماى ينشف قبل السوى وضيفى قليل بقليل لو احتاج ثم افتحى الشوايه قليلا حتى يتحمر الوجه
وبالهنا والعافية
تحياتى



Fareeda_2000
لكي مني جزيل الشكر اختي على الوصفة انا عملت كتاب وبسجل عليه الوصفات المغربي لاني مغربية وناوية اتزوج مصري وماينفع انا مقبل على زواج وما اعرف اطبخ مصري
افدتني يااختي الله يجزيك كل خير
لكي مني جزيل الشكر اختي على الوصفة انا عملت كتاب وبسجل عليه الوصفات المصري لاني مغربية وناوية اتزوج مصري وماينفع انا مقبل على زواج وما اعرف اطبخ مصري
افدتني يااختي الله يجزيك كل خير
لا شكر على واجب حبيبتى واى خدمة بالاكل المصرى انا مستعدة بس لا تنسى ان كل مكان بمصر وليه طريقته حتى لا تتشتت افكارك



Fareeda_2000


الساعة الآن 06:02 .