السلام عليكم
ممكن بنات تساعدوني وخاصه اخواتي المصريات
انا ابي طريقة المصقعه المصرية .........وشكراااااااا مقدمااااااااااا
في انتظاركم اخواتي.
24-02-1428 هـ, 03:34 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
المسقعة باللحمة المفرومة بطريقة الأستاذة دون
المقادير:
ا ك باذنجان رومي+1/2 ك لحمة مفرومة+3 بصلات متوسطة+2 كوب عصير طماطم+2 ملعقة صلصة طماطم+ملح و فلفل اسود و بهارات+ زيت للقلي+2 ملعقة زيت
الطريقة:
الاول نجهز اللحمة المفرومة (العصاج) نبشر بصلة و نضيف لها شوية ملح و فلفل اسود و بهارات و نقلبها كويس ثم نضيف اللحم و نخلطه جيدا و نضيف كمية بسيطة من الزيت، حوالي نصف ملعقة و نضعها على النار لتنضج على نار هادية، مع التقليب من فترة لأخرى.بعدين نحضر طبق فيه ماء بملح، و نقشر الباذنجان و نقطعه حلقات سمك الحلقة حوالي 1 سم و نضعها في الماء بالملح حتى لا يسود لون الباذنجان بسبب الحديد و تعرضه للجو. بعدين نقلي الحلقات في زيت غزيرثم نضعها على ورق ليمتص الزيت الزائد.في صينية فرن نضع ملعقة و نصف زيت و نقطع بصلتين قطع صغيرة و نصفرها في الزيت الى ان تذبل، ثم نضيف عصير الطماطم و الملح و الفلف و البهارات و نضيف ملعقة سكر (للتخفيف من الطعم اللاذع للطماطم). و نتركها تتسبك (تتقل و تغلظ في السمك). نضيف للصلصة العصاج اللي عملناه و نضيف كمية معقولة من الماء ثم نضيف حلقات الباذنجان المقلية و نظبط الملح. نتركها تغلي قليلا ثم ندخلها الفرن بعض الوقت ليحمر الوجه و يتشرب الباذنجان الصلصة جيدا.
24-02-1428 هـ, 10:49 صباحاً
 
بس الحقيقه انا بحبها بالثوم والخل وبدون لحمه مفرومه

يعنى بحمر ثوم لما يصفر أضع ملعقتين خل كبيره وبعدين عصير الطماطم ولما يتخن بحط الملح والفلف والكمون واضع الخليط فى الباذنجان المقلى فى الصينية وادخله الفرن بيبقى رحته روعه وطعمه جميل خصوصا لو الفلفل حامى

واى خدمه ياقمر
24-02-1428 هـ, 10:52 صباحاً
 
الله يعافيك ويجزاك خير اختي ما قصرتي الصراحه انا احب المصقعه واشوفها في الافلام المصريه وشكلها يشهي وان شاء الله اجرب طريقتك الحلوه الله يسعدك في الدارين.
27-02-1428 هـ, 11:04 مساءً
 
واو شكلها لذيذه

مشكوره بجربها
27-02-1428 هـ, 11:29 مساءً
 


الساعة الآن 08:10 .