السلام عليكم اخوتى واتمنى منكم الا تردونى فى طلبى وارجومن كل اخت لديها الطريقه تكتبها لكى نجرب الافضل منها وشكرا

اختكم قوت القلوب

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
اختي انا مجربه من المنتدى = طعميه المغتربات = لااحد الاخوات جزءاه الله خير لا اذكر الاسم ناجحه ولذيذه
وقد اضفت اليها من عندي اضافات وعلى حسب الرغبه 0 وشكراااااااااااااااا
:24: :24: مشكوره عيونى على اهتمامك وتفضلك بالرد
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

أعتذر لك أختي قوت القلوب على عدم الرد مسبقا و لكن الذي منعني هو أنني أعمل الفلافل بدون مقادير فما حبيتش ألخبطك عموما سوف أحاول أكتب لك الطريقة المصرية للفلافل.

- 1 كيلو فول مدشوش و مقشر أو يكون فول صحيح و تنقعيه في الماء طوال الليل ثم تقشريه.
- 2 بصلة مقطعة 4 .
- 1\2 راس ثوم مقشر.
- حزمة كرات .
- 1\4 حزمة بقدونس .

. تحطي كله على بعضه في المفرمة لحد ما يتفرم كويس جدا .
. قسميه على أكياس نايلون كل واحد على أد الأكلة و بططيه في الكيس ( زي الملوخية المجمدة ) علشان ما ياخدش حيز كبير في الفريزر .
. طلعي الكيس من الفريزر و اتركيه حتى يصبح في درجة حرارة الغرفة .
. أضيفي اليه ملح - فلفل أسود - كمون - كزبرة ناشفة ( كثري شوية لأننا ما حطيناش كزبرة خضراء في الخلطة )
شطة + بيضة أو( بيكربونات الصوديوم ) بس خلي بالك لو هتحطي ب.ص. لا تكتري حتى لا تتفرفت فعند القلي .
يمكنك وضع 1\4 م.ص. في البداية و اقلي واحدة لو طلعت مش مستوية ضيفي القليل جدا من ب.ص.
. اعمليها على هيئة كرات أو أصابع كما تريدين و تغطي الوجه بالسمسم ثم اقليها في زيت غزير و حار جدا.
. رصيها على ورق مطبخ.

ملحوظة : يمكن اضافة الكسبرة الخضراء الى الخليط و لكن الكسبرة الناشفة بتعطي طعم أحلى.
كمان يمكن استبدال الفول بالحمص أو يكون خليط من الفول و الحمص .

يارب أكون أفدتك.
آدى يا ستى طريقتى فى الطعمية و الفول كمان
هنــــــــــــــــــــــا


الساعة الآن 02:26 .