حبيباتي الطباخات الماهرات وخاصه المسنترات في هالقسم..
تراي بلشانه من جد مالي الا الله ثم انتم..
هاذا ياطويلات العمر والسلامه انا مااحب الاكل البحري ولاقد طبخته..وزوجي يموت في السي فود وطبعا هو ماخذ عني فكره اني شيفه من الدرجه الاولى<<لاتفهمون غلط شيفه اخت الشيف
المهم في السوبر ماركت فيه شي في قسم المثلجات جاي كيس وفيه انواع من السي فود ومقطعه جاهزه للشوربه لاني سبق وشفتها في الشوربات لما نطلبها في المطاعم...
المشكله انا من النوع الي اضبط الشي بس لازم اتذوقه وماعمري شربت هالبلاوي<<الله يكرم النعمه
وقد شفت بهالقسم وحده طابخه مثل هالشوربه..
فياليت الي مر عليها شي زي كذا تحط لي الرابط او تضبط الشوربه تسدح لي الطريقه بالتفصيل هنا
والي ماتدري شي عن هالموضوع تسوي لي upولاعليها امر والاترى بتفشل عند بعلي لاني وعدته بشوربه ماحصلتش لاتفشلوني بلييييييييييز
؟؟؟
شوربة الربيان :

2/1 ك شعرية- 1 ك ربيان صغير مسلوق- 1 ك طماطم مفرومة- 2/1 م ص ثوم مهروس- 2 م زيت- 1 م ريحان مفروم- 2 م معجون طماطم- 1 مكعب خضار- 3 ك ماء- ملح- فلفل اسود

الطريقة:
يحمر الثوم بالزيت ثم يضاف له مكعب الخضار والربيان ويقلب جيدا على نار متوسطة الحرارة لمدة 7 دقائق
يضاف الطماطم ومعجون الطماطم والريحان ويقلب على النار حتى تذبل الطماطم ثم يضا فالماء, الملح والفلفل الاسود والشعرية ويترك على نار هادئة حتى يثخن قوام الشوربة
تقدم ساخنة

شوربة السى فود على الطريقة البورسعيدية :
شوربة السى فود لها كذا طريقه
لكن هاقولك هنا الطريقه البورسعيدية والدمياطية ... ودى احلى طريقه
وفيها بنسلق حاجات لوحدها ونخلطها فى الاخر
وبنجهز اساس الشوربة من السمك بس
شوربة السمك
اهم حاجه ان السمك يكون طازه جدا ومش مجمد ولا متلج حتى
واحسن انواعه للشوربه القاروص يليه الوقار ثم البورى و الدنيس
ويتنضف ويتغسل ويتقطع تر****ت محترمه
نحط معلقتين زيت دره ومعاهم فصين تلاته مستكه فى حله عالنار
ولما يسيحوا نحط اربع كوبايات ميه ومعاهم بصله مشققه وفصين حبهان
ولما الميه تغلى نحط الملح والفلفل واربع عيدان كرفس بلدى أخضر
ونسقط تر****ت السمك ونقفل الحله تغلى 10 دقايق بس
وننزلها من على النار ونحط ربع كيلو لحم جمبرى
بس من اللى لونه رمادى
الجمبرى الاحمر ما ينفعش

ونقفل الحله يستوى الجمبرى على حرارتها .. بعد كده ننشل السمك والجمبرى
ونضرب الشوربه بالحبهان والبصل والكرفس فى الخلاط ونصفيها
ونحطها عالنار ونسلق فيها مكعبات بطاطسايه وجزرايه
ولو هانضيف سبيط يبقى يتنضف ويتسلق كويس فى ميه وملح وتترمى ميته
وناخده بعد السوى نقطعه زى ما نحب ونضيفه للشوربه مع السمك والجمبرى
ويتحطوا عالنار غلوه واحده وخلاص
وطبعا الشوربه تحتاج ليمون كتير بس ساعة الاكل مش قبل كده
وبالف هنا وشفا مع رز ابيض جميل

__________________
منقول
سوي يالصحن هذا باقيلا احسن.
نسيته مادريت انه يعيش بداخلي مامات
تنبهت وذكرت اني بموت ان عشت من دونه
شكرا يالغريبه..
ام نوره عندي واحد مايحب الرز فالبايييلا ماتنفع له


الساعة الآن 01:38 .