مساء الخير ع الكل

يابنات مشكلتي الفول المدمس المصري

ياناس طعمه من جد امممممممم خيال وتعبت وانا اسويه لكن مايطلع نفس الطعم الاصيل المشكلة اللي طيحتني فيه زميلة لي مصرية تسوي فول مو صاحي وعلمتني على الطريقة لكن على كثر ماعملتها مو راضي يطلع نفس الطعم لا والمشكلة ان الفول اللي بتسويه لونه بني فاااااتح كانه بيج وانا لااااازم يسووود ماادري ليش وهي قالت اضيفي له الليمون عشان مايسود لكن نفس الحكاية
لا وكله كوم ومدة الطبخ كووووووم تخيلو ع الاقل يبي له خمس ساعات واكثرررر بالله من له خلق على هالطبخ كل هالمدة

ادري طولتها بس من جد لكن والله صارت امنيتي اني اتقن عمل الفول المدمس

فياررريت تساعدوني ربي يسعدكم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ازيك يا ام مشاري العسل
كل بنات بلد بقى وشاطرين في اكلاتهم يعني انا حموت واضبط الكبسة بس فين بقى الرز عارف اني مصرية ومبيطلعش كبسة
المهم يا ستي انا عندي حماتي بتدمسه في البيت وبيطلع جميل حطي له عدس أصفر مش عارفة الكمية قد ايه بس ممكن فنجان قهوة
وبتضرب في الخلاط عصير طماطم و4 فصوص ثوم وراس بصلة وجزرة مبشورة وبيطلع جميل
وبالنسبة للسوا لازم تنقعيه من الليل للصبح وفيه سخان مخصوص لتدميس الفول اسمه سخان الفول بالكهربا بتحطيه عليه بالليل وتنامي تصحي الصبح تلاقيه جاهز للفطار

يا رب دبر لنا فاننا لا نحسن التدبير
واختر لنا فاننا لا نحسن الاختيار
اهلا فيكي اختي سحر رمضان وتشكررررين جدا على الرد

لكن الاخت المصرية ماتحط معه لا طماطم ولا حاجة بس بصله زي ماهي

والالةالسخان هذا موجود في السعودية ايش ماركته ؟ يااااريت الاقيه
هو السخان بيبقى مدور كده وصغير وبالكهربا بس انا مش عافه هو النوع الكويس هنا اسمه الترس اسألي اي واحده مصريه عنه بالسعوديه وهي تقولك
على العموم جربي الطريقة دي هتعجبك ان شاء الله

يا رب دبر لنا فاننا لا نحسن التدبير
واختر لنا فاننا لا نحسن الاختيار
مشكووورة اختي سحر

وبانتظار الاخوات المصريات يفيدوني اكثررر


الساعة الآن 06:39 .