السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

خواتي العزيزات...

اشتريت بهارات إسمها &* تندوري *&

فأبغى أعرف هذا البهار في إيش يستعمل؟
لأي أكله؟؟

وهل هوا بهار صيني ام هندي أم ماذا؟؟



وبهارات الكاري من فين أجيبها؟ انا من الشرقيه وتحديدا الجبيل


بالله اللي تدخل ترفع الموضوع
بخصوص بهارات تندوري اسمها كذا وتلقينها في محلات السوبر ماركت الكبيره وهي بهار هندي ويجي حار ومفلفل انتبهي عند الاستعمال ويعطي لون للاكل زي الاصفر كذااا
.


"

توابل التندوري هي تابل هندي

* "-.._ دجاج تندوري _..-" *

المقادير :

صدور دجاج
نصف كوب زبادي
1 م ك زيت عافيه
2 م ك عصير ليمون
2 فص توم ( ممكن تستعيضي عنها ببودرة التوم )
جذر زنجبيل طول الاصبع مقشر ومبشور
توابل التندوري
ملح حسب الرغبه


الطريقه :

اعملى التتبيلة : اخلطي الزبادى - الزيت - الليمون - البهارات - الزنجبيل المبشور
افركى صدور الدجاج ببودرة التوم ثم اعملي شقوق في الصدور ( وخزات عميقه ) عشان تتبل كويس
نقعي الدجاج لـ 4 ساعات في درجه حرارة المطبخ او ليله كامله بالتلاجه
بعدين سخنى المقلاة مع شوية زيت وحمرى الصدور من كل جيهة مع صلصة النقع ..
وقدميه مع البسمتي الابيض

فيه وصفات تانيه لكن هدى اللي مجرباها
وتوابل الكاري راح تلاقيها بالسوبرماركت فيه جهة البهارات
اكيد راح تلاقيها في جيان وكارفور قسم المأكولات الهنديه

"
.
up














ربى شاهد انى محتاجة ليكم كلكم
http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=819667

اللهم اشفى تامر و اشفى مرضى المسلمين يا ارحم الراحمين
و صلى الله و سلم و بارك على سيدنا محمد و على اله و صحبة اجمعين و لله الحمد
الـغـريـبـه
مشكوره حبيبتي على المعلومه .. وصح كلامك لونها زي الأصفر المائل للبني



Ugly Betty
مشكوره حبيبتي على الطريقة الحلوه.. وانا قد جربت البهارات مع (مكرونه بالدجاج) وطلع طعمها جنااااااااااان..



meeeee
الله يرفع مقدارك


الساعة الآن 05:36 .