عزيزاتى ما عليكم امر
اشتريت ماكينه عمل الدونات بالقوالب الصغيره
ويجب اان تكون عجينه الدونات سائله حتى تصب بالماكينه
ولا اعرف طريقه لعمل الدونات هكذا

ساعدونى
نسيت ان اذكر انى لا اعرف كيفيه استخدام الماكينه ايضا
يعنى

ندهن القوالب بالزيت مثلا قبل وضع العجين

وكيفيه تنظيفها ايضا

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

أختي كراميل , من عيوني حبيبتي , أنا عندي واحدة و لا أستغنى عنها أبدا لأنها سريعة و بيكون الدونات خفيف بدرجة رهيبة لما تعمليه في هذه الماكينة .
و سوف أكتب لك الطرق التي جربتها فيها و هي مكتوبة في الكتيب المرفق معها يعني مش شطارة مني و لا حاجة و لكنها مجربة و رائعة.

بصي يا ستي
- بالنسبة لأول استعمال تنظف بواسطة قطعة قماش مبللة ثم تجفف جيدا ثم تدهن بالزيت بواسطة منديل مطبخ مبلل بالزيت.
- تحطي الفيشة و تتركيها تسخن لمدة 5 دقائق قبل صب العجينة فيها .
- تصب العجينة بواسطة ملعقة كبيرة ثم تقفلي الغطاء و تتركيها حتى تنضج . في البداية سوف تستغرق حوالي 3 دقائق
و لكن في المجموعة اللي بعد كده بتاخد حوالي دقيقة واحدة.
- تطلعيها و ترصيها على صينية و ترشيها بالسكر البودر أو بأي خلطة تزيين تحبينها.
- تتركيها تبرد تماما ثم تنظف بواسطة قطعة قماش مبللة ثم تجفف و بعد كده احفظيها لحين الاستعمال .

و دلوقتي المقادير و لاحظي أن الكوب المستخدم هو كوب القياس .

1) الدونلت بالقرفة
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
المقادير
-----------
- 1 كوب دقيق.
- 1\2 كوب سكر.
- 4 م.ص. باكنج بودر.
- 1\2 كوب حليب.
- 2 بيضة كبيرة.
- 4 م.ك. زيت.
- 1\2 - 3\4 م.ص. قرفة بودر.

الطريقة
-------------
- تخلط المقادير الجافة ثم تعمل حفرة في الوسط.
- يضاف البيض و الزيت و الحليب في الوسط ز تخلط جيدا بالملعقة و كده تصبح جاهزة للصب في الماكينة.


2) الدونات بالموز
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
المقادير
-----------
- 1 كوب دقيق.
- 1\2 كوب سكر.
- 4 م.ك. باكنج بودر.
- 1\2 م.ص. ملح.
- 1\2 كوب موز مهروس بالخلاط.
- 1\2 2 م.ك. حليب.
- 1 م. ص. روح الموز.
- 2 بيضة كبيرة.
- 2 م.ك. زيت.

و الطريقة هي نفس الطريقة السابقة.

3) الدونات بالبرتقال
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
المقادير
----------
- 1 كوب دقيق.
- 1\2 كوب سكر.
- 4 م.ك. باكنج بودر.
- 1\2 م.ص. بشر ليمون ( اختياري ) .
- 2 كوب عصير برتقال مركز .
- 1\2 كوب حليب.
- 2 بيضة كبيرة.
- 4 م.ك. زيت.
و بنفس طريقة العجن.

4) الدونات بالعسل و الزبادي
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
- 1 كوب دقيق.
- 4 م.ك. سكر.
- 4 م.ك. باكنج بودر.
- 1 م.ص. بشر ليمون.
- 2\3 كوب زبادي.
- 2 م.ك. حليب.
- 2 م.ك. عسل أبيض.
- 2 بيضة كبيرة.
- 2 م.ك. زيت.
- 2 م.ص. فانيليا.
و بنفس الطريقة.

جربي الطرق دي و لو تحبي أكتب لك الباقي لأنهم كثير و بصراحة كلهم أحلى من بعض.
أختي نورما
السلام عليكم
ياريت لو تضيفي الطرق الثانية راح أكون شاكرة


الساعة الآن 12:58 .