يا جماعة مرحبا
ارجو من جميع الاخوات سرعة الرد انا موظفة وابغى طرق لحفظ الطعام فى الثلاجة واى هو الطعم اللى اقدر اعمله واضعه فى الثلاجة ولما اسخنه طعم الاكل ميتغيرش
الرد يا جماعة وشكرا
12-03-1424 هـ, 01:49 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
مرحبتين ام البنات 2000

الله يعينك والله الحمدلله اني مو موظفة

حبيبتي

تقدرين تطبخين الرز والدجاج من الليل بدون تحمير الدجاج

ولما ترجعين الظهر تحمينه وتحمرين الدجاج

أما طريقة تحمية الرز لكي يبدو جديداً فالاخت مشروووم جزاها الله خير

تقول : طلعى الرز من الثلاجة من الصباح و قبل موعد الغداء بساعة ضعيه على نار هادئة جداً جداً و بعد نصف ساعة ضعى عليه حوالى ربع كوب ماء و اتركيه نصف ساعة أخرى

----------------------

أو اعملي مكرونه بالباشميل وحطيها في الثلاجة
و لما ترجعين ماعليك الا انك تسخنينها و تحمرينها وبس

---------------------

بصراحة هذا اللي أعرفه الحين ولو عرفت شي زيادة ان شاء الله أرجع لك
وهذي هي طريقة أغلب المدرسات والطالبات اللي أعرفهم

موفقة ان شاء الله
13-03-1424 هـ, 11:07 صباحاً
 
شوفى يا ام البنات انا كمان زوجه و موظفه فى نفس الوقت و احب اقول لك انى باطبخ لما باروح من الشغل بس باعمل الاكلات السريعه طوال الاسبوع و فى يوم الاجازة ممكن اعمل اى اكله زوجى يكون بيحبها.
مثال الاكلات السريعة: كفته ، ستيك مشوى ، فيليه ، فراخ بانيه ، كبده مشويه او محمرة ممكن تقدميهم مع مكرونه او بطاطس محمرة مع سلطة بس المهم انك تقومى بتتبيل اى اكله من دول قبلها بيوم و تحتفظى بيها فى الثلاجة لحين عودتك من عملك فى اليوم التانى تقومى تحمرى او تشوى و ده غالبا مابيخدش وقت.
ممكن تحتفظى بالفريزر بشويه حاجات توفر لك شويه وقت برضة زى عصير الطماطم ممكن تعصرى كميه و توزعيها حسب كميه الاستهلاك فى اكياس و خلال اسبوعين تستعمليها بتكون زى الطازجة ايضا يمكنك الاحتفاظ بكميه من اللحم المفرومه المعصجة فى الفريزر و ده هيوفر لك وقت كبير قوى و كذلك التوم ممكن تفرميه و تحطيه فى الفريزر .
دى شويه حاجات اتمنى انها تساعدك و ربنا يعينك على مسئولياتك يا عزيزتى
13-03-1424 هـ, 11:18 صباحاً
 

رجعت لك ياام البنات 2000

هذا ملف كامل لما يوضع بالفريزر ... اضغطي هنا

وان شاء الله يوفر لك الوقت

تحياتي

13-03-1424 هـ, 11:23 صباحاً
 
ممكن عزيزتي..تسلقي اللحم من الليل..وتقلي الخضروات الخاصة باليخنة المطلوبة وتسويها قليلا على حدة ايضا(يفضل مع بصلة مفرومة) من الليل...(مثل البازيلا والفاصوليا والخضار المشكلة اذا كانت ملوخية فالمسالة اسهل مش محتاجة سوى لوحدها)...وتنقي الرز...
وعندما ترجعين من عملك ما عليك الا ان تنقعي الرز وتطبقي الطبخة على بعضها (مش حتاخذ اكثر من 1/2 ساعة) وتساوي الرز.....مش هياخذ منك اكثر من ساعة على بعض..ويطلع كانه طازة ...واليخاني بالذات سهل جدا انك تحفظيها في الثلاجة لمدة يومين بدون ما ياثر على طعمها...وممكن تجمدي الباقي او تاخذي من البداية جزء من الطبخة اذا كانت كميتها كبيرة شوية وتثلجيها في الفريزر للازمات..وما عليكي ساعتها سوى انك تطلعيها من الفريزر لما تحتاجيها الصبح..والظهر تكون جاهزة..بس نما تخليهاش تطول في الفريزر..وتساوي الرز جنبها..
انا دايما بساوي كدة..وعادة بطبق الاكلة كلها واساوي الرز في استراحة الغذاء (ساعة الظهر) لان البيت قريب من شغلي...وباكل منها قبل ما ارجع الدوام ...او اساويها بمجرد ما ارجع العصر...
بس ما تختاريش ابدا انك تطبخي طبخة محتاجة شغل كثير بعد ما تروحي..خليها للاجازة..

اه كمان ممكن تساوي محشي العنب من الليل..وتطبخيه نص طبخة...يعنى مش سوى كامل.. واحفظيها بالثلاجة ولما ترجعي كملي سوها وبيكون منه سوى ومنه تسخين..
وبالهنا والشفا...
13-03-1424 هـ, 11:57 صباحاً
 


الساعة الآن 04:27 .