[img]http://www.****.com/uploads/d605c7a6be.gif[/img]

[img]http://www.****.com/uploads/c6720f7b37.gif[/img]

الطعمية المصرية


**الطعميةالمحشية الأسكندرانى **


**المقادير:**

بصلة مبشورة - ملح - شطة عجينة طعميه .


**الطريقة:**

تخلط البصلة مع الملح والشطة ونأخذ قطعة من عجينة الطعمية وتشكل كورة ثم نعمل حفرة بها بالأصبع ونضع قطعة بصل بالملح والشطة بداخل الحفرة ثم تقفل وتكور مرة أخرى وتبطط باليد ويوضع عليها السمسم او بدون سمسم وتقلى فى الزيت

** بالهنا والشفا **

[img]http://www.****.com/uploads/d605c7a6be.gif[/img]

** فلافل على الطريقة المصرية **

** المقادير **


1/2 كيلو فول مقشور- بصلة كبيرة - رأس ثوم - كسبرة خضراء او كزبره - بقدونس أخضر - بهارات جافة - ( كمون-شطة - كسبرة ناشفة - سمسم - ملح ) حسب الرغبه 0

** الطريقة **

ينقع الفول لمدة 12 ساعة ثم يفرم فى المكنه ناعما يفرم مع الفول و (البقدونس و الكسبرة الخضراء والبصل والثوم) يضاف الملح والبهارات الجافة وتخلط المقادير جيدا
عند القلى تضاف على الكمية السابقة كلها ما يعادل 1/2 ملعقة صغيرة كربونات الصوديوم ويمكن عمله كسندويتش للعشا أو الفطار 0
*وبالهنا والشفا *
[img]http://www.****.com/uploads/d605c7a6be.gif[/img]

[img]http://www.****.com/uploads/d605c7a6be.gif[/img]

تحياتى
04-06-1428 هـ, 07:07 مساءً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
مشكوره يا سمر انا بحب الفلافل جدا تسلم الايادي
04-06-1428 هـ, 07:35 مساءً
 
بالهنا والشفا مقدما ياحبيبتى وتسلمى لى
04-06-1428 هـ, 11:37 مساءً
 
شكرا يا سمر ولكن هل طعم الفلافل المحشيه مختلف تماما عن العاديه وايهما اطعم؟
05-06-1428 هـ, 03:38 صباحاً
 
السلام عليكم الفلافل المحشية بتبقة فيها شطة فهى الفرق الوحيد هو انها حراقة بس كدةمافيش اختلف ثانى وبالهنا
05-06-1428 هـ, 08:17 صباحاً
 


الساعة الآن 02:41 .