السلام عليكم اخواتي

ارجو منكم المساعدة اقتراح عدد من الاطباق (المصرية بالذات) لان زوجي (الله يسلمه)
عازم زملائه على العشاء وفي منهم مصريين

بلييييييييز

لازم اليوم
09-04-1424 هـ, 08:24 صباحاً
 

لا توجد تقييمات لهذا الموضوع

يمكنك البدء بإعطاء تقييم عبر الضغط على النجوم أدناه:
5
4
3
2
1
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

أختي أم فراس و تالا , تأمري يا حبيبتي أمر .

بالنسبة للأطباق المصرية و خصوصا في العزايم فهي كالأتي :

النشويات : المحشي ( ورق العنب - الكرنب - الخضراوات ) .
صينية الرقاق أو الجلاش - المكرونة بالباشاميل - لازانيا - أرز بالخلطة- فتة
اللحم - بطاطس بيوريه ( صينية أو كرات محشية ) .


اللحوم : البوفتيك ( لحم - دجاج ) و ده أساسي في كل العزايم.
الكفتة - كباب الحلة - صينية دجاج بالفرن - دجاج مشوي بالفرن .
الحمام المحشي أو السمان .
اللحمة الباردة - قالب اللحم .

الخضراوات : صينية مسقعة - كوسة بالباشاميل - باذنجان بالباشاميل - بطاطس محشية
ملوخية - بامية .

السلاطة : سلاطة خضار - سلاطة زبادي ( لو فيه ورق عنب )
سلاطة طحينة ( لو فيه مشويات ).
سلاطة خضار بالمايونيز - سلاطة الجمبري .

ياريت تقولي لي أي طبق يعجبك و أنا أكتبه لك على الفور ان شاء الله.
09-04-1424 هـ, 08:55 صباحاً
 
نورما

السالم عليكم

والله انك خجلتيني
وووووو حيرتيني
وووووووووووووو مو عارفة بدي اقول كمان

بس ياستي
راح ادور في المنتدى على الطرق

وأكيد ***** الله بلاقيها

بس ما شفت ولا نوع حلو الله يخليكي

دويلي على حلو مرتب

واذا ما فيها ثقله ممكن طريقة البفتيك وتكون مجربة وحلوة

وتسلمين
09-04-1424 هـ, 09:17 صباحاً
 
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

حبيبة قلبي أم فراس و تالا , اوعي تقولي كده يا حبيبتي احنا أخوات و أنت تأمري أمر و ياريتني جنبك و أنا كنت عملت لك كل اللي أنت عاوزاه .

و من عيوني حبيبتي طريقة البوفتيك و مجربة و بتطلع ميه ميه .

بوفتيك اللحم
ـــــــــــــــــــــــــــــ
المقادير
-----------
- 1 كيلو لحم بتلو مقطع للبوفتيك ( تطلبي من الجزار يقطعه لك و يدقه كمان ) .
- 2 بصلة متوسطة مفرومة ناعما جدا.
- ملح - فلفل أسود - بهارات اللحم ( ان وجدت ) - عصير ليمون.

التغطية
-----------
- 2-3 بيضة مخفوقة و مضاف اليها ملح و فلفل أسود .
- 2 كوب بقسماط .
- 3\4 كوب دقيق .
- ملح -1\2 م.ص. فلفل أسود -1\2 م.ص. كمون -1\2 م.ص. بابريكا ( ان وجدت ) .

الطريقة
-----------
- تدق شرائح اللحم مجددا لأن غالبا الجزار مش بيدقها كويس.
- تتبل بالبصل و الملح و البهارات و الليمون و تترك طوال الليل في الثلاجة ( على الأقل لمدة ساعة ) .
- يخلط البقسماط و الدقيق و الملح و البهارات .
- تغمس كل شريحة في البيض ثم في خليط البقسماط و لكن لا تضغطي عليها لأن الضغط يجعلها تاخد بقسماط كثير
و تنشف في القلي ( يعني يا دوب تمرريها في البقسماط حتى تتغطى ) .
- تقلى في زيت غزير ثم تنشل على ورق مطبخ .
- توضع في طبق كبير للتقديم و تجمل أطراف الطبق بحلقات من الجزر و الخيار بالتناوب .

ملحوظة :
يمكن أن تغمس شرائح اللحم في الدقيق أولا ثم البيض ثم البقسماط المضاف اليه الملح و البهارات و لكن الطريقة الأولى أسرع و أسهل.

بالنسبة لبوفتيك الدجاج , فهي نفس الطريقة و لكن الفرق هو في سمك الشرائح , فالدجاج يجب أن يكون أكثر سمكا من اللحم أي حوالي 3\4 سم .و لو تحبي الطريقة بالتفصيل فهي مكتوبة في موضوع بعنوان " هلا بالحبايب " في نفس الصفحة اللي كتبتي فيها هذا الموضوع.
09-04-1424 هـ, 09:43 صباحاً
 
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

أسفة حبيبتي نسيت أقول لك على الحلو , بصي يا ستي الحلو ما فيش فيه مشكلة خالص لأن معظم الحلويات زي البسبوسة و البقلاوة و كل أنواع الكيك و الأطباق اللي بتتعمل بالبسكويت و بيكون عليها خلطات مختلفة بتعجب الكل .و كمان التشيز كيك لها شعبية كبيرة .
و لكن فيه بعض الناس مالهومش في الحلو و دول بيفضلوا الجيلي سواء سادة أو بالفاكهة و سلاطة الفواكه .

و أي سؤال عن أي طبق أو أي حاجة قولي لي بس و مالكيش دعوة (يعني مايهمكيش) و لا تتحرجي و لا حاجةأنا عيوني لك يا قمر.
09-04-1424 هـ, 09:59 صباحاً
 


الساعة الآن 01:35 .