الأخوات الأكارم...

مشكلتنا اللي ندرس بالخارج, توهقنا بسالفه الطبخ

وملينا من المطاعم بكل أنواعها...ودنا بأكل بيت ومستعدين نجرب, ياليت إللي ممكن تفيدنا , تعلمنا بس طريقة طبخ الرز يعني من طقطق إلى سلام عليكم


شكراً

يا ستى انا اعلمك الرز بس اى نوع من الرز العادى ابو شعرية ولا السعودى وانا فى الخدمة لاى طلب انت تطلبة


انا حاقولك علي طريقة مكرونة سهلة جدا ورائعة جدا واكيد حتلاقي مكوناتها عندك:
مكرونة بصلصة الالفريدو
مكرونة مسلوقة اي شكل انتي تحبيه والكمية حسب عددكم
فرخة مسلوقة ومخلية من العضم ومقطعة مكعبات
1 كوب جبنة بارميجان مبشورة
2كوب كريمة لباني
5 فصوص ثوم
الطريقة لتحضير الصلصة:
ضعي ملعقة زبدة مع شوية زيت في مقلاة الي ان يسخن ثم اضيفى الكريمة اللباني الي ان تغلي
ضيفي الثوم المهروس وقلبي ثم ضيفى الجبنة البارميجان وقلبي الى ان تختفى
واتركيها الي ان تغلي 3دقائق ثم اضيفي قطع الدجاج والبقدونس المفروم وقلبي الخليط جيدا ثم اسكبيه على المكرونة المسلوقة وقلبي كويس والف هنا وشفا
الطبق ده سهل جدا ومغذي وطعمه اكثر من رائع
كل ما افتكر حاجة حاقولك على طول ولو في حاجة مش واضحة اسألي
ده طبق مكرونة تاني لذيذ وسهل جربيه
طاجن مكرونة باللحمة المفرومة والخضار
المقادير:

400جم مكرونة مسلوقة
250جم خضروات مشكلة
لحمة مفرومة معصجة- صلصة- ملح وفلفل وبهارات - جبن رومي مبشورة


الطريقة:

1- سخنى السمن واضيفي اليه الخضروات وشوحيها قليلا
2- اضيفي اللحمة المفرومة المعصجة الى الخضار وقلبي جيدا ثم الصلصةوالملح والفلفل والبهارات واتركيهاقليلا على نار هادئة حتي تصبح سميكة
3- اضيفي المكرونة المسلوقة الى خليط الصلصة باللحمة المفرومة والخضار وقلبيه جيدا ثم اسكبيه في قالب فرن ورشيه بالجبن الرومي المبشورة ودخليه الفرن حتى تسيح الجبنة وتقدم ساخنة.وبالهنا والشفا
البيكاتا بالشمبنيون او الستيك بالمشروم (طعمه روعة)
المقادير:

قطع ستيك متبلة بالملح و الفلفل (بوفتيك)
مشروم طازج أو معلب
كريمة لباني
زبدة و زيت
ملح و فلفل أسود
الطريقة:
في مقلاة سخني ملعقة من الزيت مع ملعقة من الزبدة حتى تصبح حارة جداً
بحذر شديد (لا تحرقي نفسك) ضعي قطعة ستيك و أتركيها(بدون تقليب) حتى يتغير لونها قليلاً (دون أن تحمر)، أقلبيها على الجهة الأخرى و أتركيها حتى يتغير اللون. استمري حتى تنهي كل القطع واحدة واحدة وضعيهم جانبا الي ان تهني الصوص.
استعملي بقايا الزيت و الزبدة مع ما تبقى من سوائل محترقة ناتجة عن
تحمير اللحم في صنع الصلصة (ضروري جداً هذه الخطوة هي ميزة الطبق)
أضيفي المشروم و حمري حتى يتغير اللون (بفعل التحمير و بقايا اللحم)
أضيفي الكريمة وقلبي قليلا ثم اضيفي قطع الستيك المحمر واتركيها تغلي قليلا ثم قدميه مع الارز والف هنا وشفا


الساعة الآن 06:52 .